Header Ads

 • Semasa

  Luar Biasa !! Dengan Daun AJAIB Ini Karang Gigi Anda Akan Langsung Hilang ((BACA SELANJUTNYA))

  Luar Biasa !! Dengan Daun AJAIB Ini Karang Gigi Anda Akan Langsung Hilang ((BACA SELANJUTNYA)) - Tahukah anda, ada laporan dari penyelidikan terakhir bahawa air rebusan daun sirih dapat membantu anda menghilangkan plak?
  Dengan Daun AJAIB Ini Karang Gigi Anda Akan Langsung Hilang

  Dengan Daun AJAIB Ini Karang Gigi Anda Akan Langsung Hilang

  Sama kesannya pada kumur dengan mouthwash, namun bezanya air rebusan sirih boleh sangatlah murah serta mudah didapati. Semakin terjaga kebersihan rongga mulut, makin sihat rongga mulut. Rongga mulut dan gigi yg sihat senantiasa bersih dari plak. Plak sendiri munculnya dari sisa makanan yg tidak dibersihkan. Dan plak iaitu penyebab timbulnya radang pada gusi (gingivitis) serta rangkaian penyokong gigi lain. Jika dibiarkan lebih lanjut, akan menyebabkan gigi berlubang.

  Dengan Daun AJAIB Ini Karang Gigi Anda Akan Langsung Hilang


  Lalu bagaimana daun sirih boleh membantu mencegah serta mengurangkan pembentukan plak? Tahukah anda, ada laporan dari penyelidikan terakhir bahawa air rebusan daun sirih boleh membantu anda menyingkirkan plak? Sama kesannya pada kumur dengan mouthwash, tetapi bezanya air rebusan sirih boleh sangat murah serta mudah didapati. Semakin terjaga kebersihan rongga mulut, semakin sihat rongga mulut.

  Rongga mulut dan gigi yg sihat senantiasa bersih dari plak. Plak sendiri munculnya dari sisa makanan yg tidak dibersihkan. Dan plak iaitu penyebab timbulnya radang pada gusi (gingivitis) serta rangkaian penyokong gigi lain. Jika dibiarkan lebih lanjut, bakal menyebabkan gigi berlubang. Lantas bagaimanakah daun sirih boleh menolong mencegah serta mengurangkan pembentukan plak?

  Dengan Daun AJAIB Ini Karang Gigi Anda Akan Langsung Hilang

  2. Pembersihan Plak Pakai Ubat Kumur Kadang-kadang membersihkan gigi dari plak dengan memberus gigi tidaklah cukup. Itulah mengapa di ciptakan product mouthwash. Di mana mouthwash boleh membantu kebersihan rongga mulut secara maksimum dengan cara berkumur. Penggunaan ubat kumur boleh menghalang pembentukan plak dengan menghalang perlekatan bakteria serta menghalang pertumbuhannya sekaligus. Nah, bila anda akrab dengan produk mouthwash yang banyak di pasaran, kini telah tiba masanya anda mengenal mouthwash ala alami dengan air rebusan sirih.  

  Ubat Kumur dari Rebusan Daun Sirih Pelbagai ubat kumur buatan kilang boleh ditemui dengan mudah di market, serta ubat kumur buatan kilang itu mempunyai fungsi, petunjuk serta kesan sampingan masing-masing. Ubat kumur alternatif yang mempunyai manfaat yang baik terhadap plak gigi adalah air rebusan daun sirih.

  Berdasarkan hasil penyelidikan bahawa air rebusan daun sirih ini terbukti menurunkan skor plak dalam rongga mulut. Daun sirih yang boleh dengan mudah dijumpai serta murah diharapkan boleh menjadi penyelesaian kesihatan gigi serta mulut orang-orang, serta diperlukan juga penyelidikan lebih lanjut tentang hal ini.

  Tiada ulasan

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad