Header Ads

Close
 • Semasa

  SAYU !! "Saya Perlukan Rm150 Untuk Bantu Mak Bayar Sewa Bilik" - Luah Muhd Shahfiq


  SAYU !! "Saya Perlukan Rm150 Untuk Bantu Mak Bayar Sewa Bilik" - Luah Muhd Shahfiq KUALA LUMPUR - Viral di media sosial, gambar seorang kanak-kanak lelaki duduk di kaki lima Jalan Tunku Abdul Rahman (TAR) menjual beberapa barang main untuk membantu ibunya membayar sewa bilik mereka. 

  SAYU !! "Saya Perlukan Rm150 Untuk Bantu Mak Bayar Sewa Bilik" - Luah Muhd Shahfiq


  Gambar yang dimuat naik @therealjuzofficial itu memaklumkan, mereka menemui kanak-kanak bernama Muhd Shahfiq itu berdekatan dengan premis Boat Noodle Little Rara. Turut tertera di sekeping kad bod menjelaskan, Shafiq terpaksa meminta sumbangan orang ramai untuk membantu dia dan ibunya dalam kesusahan. 

  "Salam sejahtera. Saya Muhd Shahfiq, saya hendak bantu ibu saya membayar sewa bilik. Masih mencari lagi RM150. Sumbangan anda hanya Allah sahaja yang mampu membalasnya. Terima kasih dan syukur kerana memberi sumbangan ikhlas kepada saya dan ibu. Harap dapat membantu kami dalam kesusahan. Kami tak sihat lagi," tulisnya pada kad bod tersebut. 

  Menurut @therealjuzoffical. ibu Shahfiq sakit bernanah di otak dan bengkak hati. Bapanya pula sudah menghilangkan diri entah ke mana. 

  "Setiap hari dia akan duduk dan jual mainan di depan Boat Noodle Rara, Jalan Tar. 

  "Tahun ini Shahfiq akan menduduki peperiksaan UPSR, tetapi di waktu yang lewat begini, dia terpaksa mencari duit untuk membantu ibunya," katanya. 

  Bagaimanapun, orang ramai yang mahu menghulurkan bantuan dan sumbangan, gagal menemui Shahfiq di lokasi yang dinyatakan. Netizen percaya Shahfiq mungkin telah diusir dari kawasan itu. 

  Semoga Shahfiq dan ibunya dipermudahkan segala urusan.

  Sumber: The Reporter

  6 ulasan:

  1. Perlu pinjaman segera untuk membayar hutang anda? Adakah anda memerlukan pinjaman untuk memulakan perniagaan baru? Adakah anda memerlukan pinjaman peribadi? Kami menawarkan semua jenis pinjaman pada kadar faedah sebanyak 2%. Hubungi kami hari ini di e-mel: (oparagerrard@gmail.com)

   BalasPadam
  2. Nama saya adalah Puan Ramuna Abd, saya telah cuba mendapatkan pinjaman dari Bank untuk sekarang dan bank telah gagal saya berkali-kali sekarang, saya juga cuba mendapatkan pinjaman secara dalam talian saya bertemu dengan peminjam pinjaman dalam talian yang berjanji untuk memberi Saya mempunyai pinjaman, Tetapi Sayangnya saya mempunyai penipuan wang yang saya miliki, sehingga saya melihat kesaksian Puan Maria Babamore tentang bagaimana dia mendapat pinjaman dari Puan Gloria S Loan Company, saya menghubungi dia terlebih dahulu supaya saya dapat memastikan bahawa Puan. Gloria S. tidak mempunyai penipuan seperti peminjam pinjaman lain yang saya temui, tetapi saya terkejut dengannya Puan Gloria S. adalah berwibawa dan boleh dipercayai Saya menghubungi Puan Gloria S. dan memohon pinjaman sebanyak RM200,000.00 untuk bayaran balik dalam masa dua tahun pada mulanya Saya takut untuk tidak ditipu lagi kerana Puan Gloria S. memberi pinjaman pada kadar 2% yang sangat rendah, selepas beberapa jam pinjaman saya telah diluluskan dan saya mendapat pinjaman sebanyak RM200,000.00 yang dipindahkan ke akaun saya dari Gloria S. Syarikat Pinjaman. Saya tidak percaya sehingga bank saya memberitahu saya di mana wang itu datang. Saya sangat gembira saya dapat mendapatkan pinjaman dan saya berkata kepada diri saya sendiri bahawa saya akan terus memberitahu orang ramai tentang perbuatan baik yang dilakukan oleh Puan Gloria S untuk saya dan akan Mengesyorkan kepada mana-mana badan yang mencari pinjaman untuk menghubungi beliau dengan e-mel ini:
   gloriasloancompany@gmail.com, Whatspp: +1 (267) 527-974 anda juga boleh menghubungi saya dengan e-mel saya:
   Puan Maria Babamore melalui surat mariababamore002@gmail.com dan anda juga boleh menghubungi saya e-mel: abdramuna@gmail.com

   BalasPadam
  3. Halo,
   Adakah anda seorang ahli perniagaan atau wanita? Sekiranya ada masalah kewangan atau adakah anda memerlukan wang untuk memulakan perniagaan anda sendiri? Anda perlu kredit untuk membayar hutang? Jika anda mempunyai skor kredit yang rendah dan bank / institusi kewangan tempatan yang lain mengalami kesulitan mendapatkan pinjaman? Pinjaman Peribadi, Pengembangan Perniagaan, Keusahawanan dan Latihan, penyatuan hutang, pinjaman wang keras. Nah, anda memerlukan pinjaman atau pembiayaan untuk apa-apa sebab. Mereka menyediakan pinjaman dengan kadar fa kadar antara yang rendah sebanyak 2%, sila hubungi kami dengan teman yang berterusan kredit melalui ini;

   Gonzalez Andres Financial Company
   E-mel: gonzalezandresloan@gmail.com
   Laman web: gonzalezandresblog.wordpress.com
   Encik Gonzalez J. Andres

   BalasPadam
  4. Halo,
   Saya Encik Josh Hawley, pemberi pinjaman pinjaman peribadi yang menyediakan pinjaman peluang hidup kepada individu, institusi, organisasi, dan sebagainya hanya pada kadar faedah 2% tanpa cagaran .... Adakah anda memerlukan pinjaman segera untuk membayar hutang anda atau adakah anda memerlukan pinjaman untuk meningkatkan perniagaan anda? Anda telah ditolak oleh bank dan institusi kewangan lain? Adakah anda memerlukan pinjaman penyatuan atau gadai janji? Semua kebimbangan anda berakhir kerana kami berada di sini untuk membuat semua masalah kewangan anda menjadi sesuatu yang lalu.
   Hubungi kami Melalui e-mel di (Joshhawleyloanfirm@gmail.com) untuk maklumat lanjut ..

   Salam!

   BalasPadam
  5. Selamat datang ke KEWANGAN PINJAMAN VIVIAN BENSON sebuah syarikat pinjaman yang didaftarkan, yang menyediakan pinjaman untuk membantu kehidupan. Anda amat memerlukan pinjaman untuk membayar hutang anda, atau anda memerlukan pinjaman untuk perniagaan anda? Anda telah ditolak oleh bank dan institusi kewangan lain? Anda perlu pinjaman penyatuan atau gadai janji? Adakah anda mencari lebih banyak lagi, kerana kami berada di sini untuk membuat kesulitan kewangan anda sesuatu yang lalu. Kami telah membantu orang-orang yang memerlukan bantuan kewangan yang mempunyai kredit buruk atau memerlukan wang untuk membayar bil, memberi pinjaman untuk kadar faedah hanya 2%, Saya ingin menggunakan medium ini untuk memberitahu kami menyediakan sokongan dan penerima yang boleh dipercayai, dan akan bersedia untuk memberi pinjaman. Jadi, sila hubungi kami hari ini (vivianbensonloanfirm@gmail.com)

   BalasPadam
  6. Halo, Ini adalah untuk memberitahu orang ramai bahawa Puan Esther Alvarado, pemberi pinjaman pinjaman swasta telah membuka peluang kewangan kepada sesiapa yang memerlukan sebarang bantuan kewangan. Kami memberi pinjaman pada kadar faedah 2% untuk individu, syarikat dan syarikat di bawah terma dan syarat yang jelas dan difahami. Hubungi kami hari ini untuk memohon dan mendapatkan Pinjaman segera. E-mel Kami: (estheralvaradoloanfirm@gmail.com)

   BalasPadam

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad