Header Ads

 • Semasa

  "Mana Boleh Amik Banyak , Mai Nak Berbuka Saja Bukan Nak Sembahyang Pun.." - 'Sound Pakcik Ini

  "Mana Boleh Amik Banyak , Mai Nak Berbuka Saja Bukan Nak Sembahyang Pun.." - 'Sound Pakcik Ini

  "Mana Boleh Amik Banyak , Mai Nak Berbuka Saja Bukan Nak Sembahyang Pun.." - 'Sound Pakcik Ini - Bagi segelintir orang yang tidak berkemampuan, berbuka puasa di surau atau masjid mungkin adalah salah satu jalan untuk berjimat. Hendaklah kita bersyukur dengan setiap rezeki yang dikurniakan oleh Allah SWT.

  Namun lain pula ceritanya kisah yang dikongsikan oleh Facebook Penang Kini. Bukanlah niat untuk mengaibkan atau mencari kesalahan sesiapa namun, kisah ini patut dijadikan iktibar untuk kita semua supaya lebih berhemah sesama insan.

  "Mana Boleh Amik Banyak , Mai Nak Berbuka Saja Bukan Nak Sembahyang Pun.." - 'Sound Pakcik Ini  “Ni dia admin , Org tua ni , Cerita dia , Ada sorang perempuan ni nak berbuka , makanan nak berbuka untuk jemaah2 nak berbuka dah dihidangkan oleh orang surau , Tetapi ada kakak sorang ni dia tambah lauk udang lagi dua ekor. Dia ambik kat periuk udang pun banyak lagi

  Pakcik ni pun cakap mana boleh amik banyak , mai nak berbuka saja bukan nak sembahyang pun, Amik satu sudah, Perasaan malu kat muka kakak tu saya tk boleh nak bayang , betapa malunya orang kena kata mcm tu.

  Pendapat saya sebagai seorang manusia yang lemah dan sentiasa melakukan kesilapan , kita kalau dah dapat pangkat ajk surau/masjid sepatutnya lebih perihatin dan tunjuk contoh yang baik la , Malu kakak tu bila kena cakap mcm tu. Apa pandangan ampa? 


  1 ulasan:

  1. Ever wanted to get free Google+ Circles?
   Did you know you can get these AUTOMATICALLY & TOTALLY FOR FREE by registering on Like 4 Like?

   BalasPadam

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad