Header Ads

 • Semasa

  Ada Najis Dan Bangkai Tikus, Restoran Nasi Kandar Terkenal Diarah Tutup

  Ada Najis Dan Bangkai Tikus, Restoran Nasi Kandar Terkenal Diarah Tutup

  Ada Najis Dan Bangkai Tikus, Restoran Nasi Kandar Terkenal Diarah Tutup - Georgetown: Sebuah restorannasi kandar terkenal di Pulau Pinang antara dua buah restoran yang diarahkan tutup dua minggu selepas didapati kotor dalam operasi di Jalan Penang, di sini, pagi tadi, lapor Harian Metro.

  Ahli Majlis MBPP, Oh Ah Teong berkata, hasil pemeriksaan mendapati tahap kebersihan dua restoran berkenaan tidak begitu memuaskan dimana dibahagian dapur restoran berkenaan terdapat .

  Ada Najis Dan Bangkai Tikus, Restoran Nasi Kandar Terkenal Diarah Tutup

  Operasi jam 10 pagi hingga 1 tengah hari itu membabitkan sepasukan 20 pegawai dan anggota Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan Majlis Bandaraya Pulau Pinang (MBPP).

  Ada Najis Dan Bangkai Tikus, Restoran Nasi Kandar Terkenal Diarah Tutup Mamak

  Menurut beliau lagi, kes berkenaan seterusnya akan dipantau Jabatan Kesihatan Negeri Daerah Timur Laut untuk tindakan selanjutnya.

  "Tindakan penutupan premis diambil mengikut Seksyen 11B Akta Makanan 1983 dan sabit kesalahan boleh dipenjara lima tahun atau denda atau kedua-duanya sekali.

  "Kami turut mengeluarkan tiga kompaun berjumlah RM1,340 ke atas sebuah restoran nasi kandar kerana tiga pekerja tidak menerima suntikan selain perangkap serangga tidak berfungsi," katanya. - Siakapkeli.my

  Tiada ulasan

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad