Header Ads

 • Semasa

  Inilah Waktu Subur Lelaki.. Bagi Yang Inginkan Cahaya Mata

  Inilah Waktu Subur Lelaki.. Bagi Yang Inginkan Cahaya Mata

  Pasangan yang inginkan cahaya mata biasanya sibuk mengira waktu subur isteri. Tapi kita semua terlupa yang suami pun ada waktu subur yang anda WAJIB tahu.


  WAKTU SUBUR LELAKI

  Seperti yang kita tahu wanita mempunyai waktu suburnya iaitu dalam linkungan 14 hari selepas datang hari haid yang pertama.Pada ketika itu ovum dirembeskan dan bercamtum dengan sperma dan seterusnya menempel di uterus (rahim). Jika wanita itu ’bersama’ suami diluar waktu suburnya, memang mustahil kehamilan akan berlaku.

  Kaum lelaki juga mempunyai waktu suburnya tersendiri. Bukan keluarnya darah dari mana-mana bahagian lelaki tetapi ia berkaitan dengan suhu. Sperma iaitu sel pembiakkan lelaki amat peka dengan perubahan suhu.

  Suhu yang tinggi mampu membunuh sperma dan suhu yang rendah mampu mengaktifkan sperma. kesimpulannya disini adalah waktu yang paling subur bagi lelaki adalah pada waktu pagi, 4.00-6.00 pagi. Ini kerana pada waktu pagi suhu persekitaran amat dingin dan sejuk sekali. Maka jika anda mahukan cahaya mata, jangan lepaskan peluang di waktu pagi.

  Tiada ulasan

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad