Header Ads

 • Semasa

  Kenali Sebelum Terlambat !! Inilah 5 Ciri-Ciri Keput!h4n Tidak Normal Dan Berbahaya Yang Ramai TAK TAHU !!

  Kenali Sebelum Terlambat !! Inilah 5 Ciri-Ciri Keput!h4n Tidak Normal Dan Berbahaya Yang Ramai TAK TAHU !!

  Keput!han pada dasarnya lumrah terjadi. Namun sedikitnya ada lima tanda yang harus mulai Anda waspadai ketika keput!han mulai tidak wajar.
   
   
  Cecair tubuh yang keluar per v * ginam boleh merupakan cecair yang normal, dan boleh merupakan cecair yang tidak normal. Tahukah anda bahawa keput! Han boleh menjadi penanda berbagai penyakit. Namun anda perlu mengetahui dulu bagaimana ciri keput! Han yang tidak normal. Bagaimana untuk keput! Han yang tidak normal? Mari kita lihat satu per satu.
   
  Cecair berubah warna
  Cecair keput! Han mempunyai warna normal keput! Han. Namun ketika carian mengalami perubahan warna (menjadi putih susu, kelabu, sehingga kehijauan), maka anda perlu mewaspadai adanya gangguan pada v * gina. Umumnya, punca perubahan warna adalah jangkitan oleh bakteria.

  Berbau
  Ciri-ciri lain dari keput! Han yang tidak normal adalah berbau. Keput! Han yang abnormal tidak mempunyai bau yang khas. Bau keput! H4n boleh menjadi amis pada kes tertentu. Ketika keput! H4n sudah berbau, cubalah berunding dengan doktor terdekat.

  Berikut tanda lain ketika keput! H4n sudah mulai berbahaya:

  Keput!h4n bergumpal
  Keput! h4n boleh mempunyai konsistensi yang berbeza-beza. Seharusnya konsisten keput! han yang normal adalah cair dan tidak bergumpal. Namun jika keput! Han sudah bergumpal, patut dicurigai adanya jangkitan kulat.

  Disertai keluhan nyeri k3ncing
  Keput! H4n yang normal tidak mempunyai gejala sampingan. Namun pada beberapa keadaan, jika aduan disertai keluhan nyeri k3ncing, maka patut diwaspadai adanya jangkitan bakteri.Pemeriksaan untuk mengetahui adanya jangkitan bakteria adalah dengan melakukan pemeriksaan air kencing.

  Tingkah laku berisiko
  Apakah keput! H4n yang dialami didahului oleh tingkah laku berisiko? Tingkah laku berisiko yang dimaksud adalah hubungan s3ks bebas. Hubungan sks bebas boleh menyebabkan seorang dijangkiti kuman yang disebarkan melalui hubungan sksual seperti Gonorrhea.

  Bagaimana cara mengelakkan keput! H4n yang tidak normal? Keput! Han yang tidak normal boleh dielakkan dengan menjaga kebersihan daerah v * gina dan mengelakkan tingkah laku berisiko. Jagalah kebersihan daerah v * gina dengan menukar tuala wanita secara rutin, menukar seluar dalam jika lembab.
  Selain itu, hindarilah penggunaan produk pembersihan kemaluan yang boleh menyebabkan perubahan keasidan dan keseimbangan bakteria. Ketika hendak membilas setelah buang air kecil, lakukanlah dengan berjalan dari depan ke belakang menggunakan tuala. Tingkah laku berisiko yang dimaksud adalah hubungan s3ksual tanpa keselamatan yang boleh menyebabkan penularan bakteria, bahkan HIV.
   
  http://www.setumpukinformasi.com/2016/05/please-tolonglahkenali-sebelum.html

  Tiada ulasan

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad