Header Ads

 • Semasa

  ANAK ANDA SELALU DUDUK SEPERTI INI ?? SEBELUM TERLAMBAT BACA DAN SEBARKAN !!

  ANAK ANDA SELALU DUDUK SEPERTI INI ?? SEBELUM TERLAMBAT BACA DAN SEBARKAN !!


  Duduk dalam kedudukan bentuk huruf W, seperti yang anda lihat pada gambar di atas, iaitu posisi duduk yang begitu sering ditemui pada anak-anak, dan mereka, anak-anak ini boleh menggunakan berjam-jam duduk dengan kedudukan W tadi. Biasanya mereka duduk dalam posisi ini masa bermain video game atau menonton TV.

  Tahukah anda, kedudukan ini menyebabkan permasalahan yang biasanya orang tidak faham serta faham boleh kesan negatifnya. Selain itu, duduk seperti ini boleh mengakibatkan putaran pinggul dalam serta kecenderungan, serta langkah pengembangan permasalahan ortopedik yang serius!

  Ditambah lagi, posisi ini dapat mengakibatkan perubahan bentuk otot serta penguncupan, serta perkembangan tulang yg tidak benar. Bahkan juga, setiap ortopedik profesional bakal memberi amaran kepada anda tidak untuk membiarkan anak-anak anda untuk duduk seperti ini.

  Bila anda Saksikan Anak Anda Duduk Dengan Posisi W Begini, Hentikan. Ini Kesan Berbahayanya Dalam kedudukan ini, kesan graviti melebihi pusat graviti badan basic, sehingga otot-otot badan tidak boleh menjaga keseimbangan tubuh dengan cara normal.

  Cara yang paling mudah untuk mengelak komplikasi iaitu untuk mengelak duduk dalam posisi ini jadi kebiasaan. Oleh kerana itu, janganlah dibiarkan anak-anak anda untuk duduk dalam posisi ini, namun cuba serta menstimulan mereka untuk duduk dengan kedudukan kaki lurus (selonjor), atau mungkin saja sama-sama silang (bersila).

  Nah semoga tips ini bermanfaat.

  Tiada ulasan

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad