Header Ads

 • Semasa

  BINTIK-BINTIK DIWAJAH MEMALUKAN ?? TINGGALKAN KOSMETIK KECANTIKAN ANDA, CUBALAH RESIPI KECANTIKAN SEMULAJADI INI !!

  BINTIK-BINTIK DIWAJAH MEMALUKAN ?? TINGGALKAN KOSMETIK KECANTIKAN ANDA, CUBALAH RESIPI KECANTIKAN SEMULAJADI INI !!

  Banyak bintik-bintik hitam atau tompok-tompok hitam boleh dengan mudah diringankan atau dihilangkan untuk memulihkan kulit wajah bercahaya. bintik-bintik gelap, patch dan tanda lain pada wajah mungkin kerana kelebihan sekresi melanin pada kulit.
   

  Beberapa faktor yang boleh menyebabkan keadaan ini termasuk lebih dari paparan sinar matahari, ketidakseimbangan hormon, kehamilan, ubat-ubatan tertentu, kekurangan vitamin, kurang tidur dan terlalu banyak tekanan.

  Bintik-bintik dan tompok pada wajah boleh memalukan dan bahkan menyebabkan rendah diri. Mujurlah, ada banyak kemungkinan rawatan, seperti kulit asam dan operasi laser. Sederhana, obat alami buatan sendiri juga dapat mengurangkan munculnya bintik-bintik dan noda lain pada wajah anda.

  Jus lemon
  Sebuah penyelesaian yang cepat dan mudah boleh didapati di dapur anda atau kedai terdekat anda - jus lemon. Lemon mempunyai vitamin C. yang dapat meringankan tompok-tompok gelap pada wajah anda.

  Sangat mudah untuk melaksanakan.
  1.Taruh beberapa jus lemon segar pada bola kapas dan gosokkan terus pada kawasan kulit yang terkena.
  2.Biarkan sehingga kering dan kemudian mencucinya dengan air biasa.
  3.Terus terapkan rumah penghapusan tempat gelap ini ubat untuk sekurang-kurangnya dua minggu untuk mendapatkan hasil yang diinginkan.

  Tiada ulasan

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad