Sekolah Diarah Kesan Pelajar Geng Basikal, Mak Bapak Sedap Membuta Kat Rumah! – Luahan Cikgu

Sekolah Diarah Kesan Pelajar Geng Basikal, Mak Bapak Sedap Membuta Kat Rumah!

Sekolah Diarah Kesan Pelajar Geng Basikal, Mak Bapak Sedap Membuta Kat Rumah!  – Luahan Cikgu | Johor Baharu – Jabatan Pendidikan Negeri Johor mengarahkan pihak semua supaya mengesan dan memberi sesi kaunseling kepada pelajar terbabit dengan kumpulan yang melakukan aktiviti berbasikal waktu malam di sekitar bandar raya ini.

Sekolah Diarah Kesan Pelajar Geng Basikal, Mak Bapak Sedap Membuta Kat Rumah!


Pengarahnya, Shaharudin Sharif berkata, pihak sekolah sering kali memberi nasihat dan amaran kepada pelajar yang terbabit dengan kumpulan berbasikal semasa perhimpunan sekolah namun masih ada segelintir pelajar ingkar dengan peringatan tersebut.
Justeru, beliau menasihatkan ibu bapa murid supaya melarang anak-anak mereka keluar lewat malam serta memantau pergerakan dan aktiviti mereka.
Tambahan pula, ibu bapa juga memainkan peranan penting dengan melupuskan basikal-basikal yang diubah suai tanpa ciri-ciri keselamatan yang dimiliki anak-anak mereka.

Sekolah Diarah Kesan Pelajar Geng Basikal, Mak Bapak Sedap Membuta Kat Rumah!  – Luahan Cikgu

Beliau berkata demikian semasa melawat waris keluarga di Jabatan Perubatan Forensik, Hospital Sultanah Aminah (HSA), di sini hari ini. – Bernama
Susulan itu rata-rata dari wall facebook cikgu-cikgu sekolah melahirkan perasaan marah dan kecewa sedangkan perkara tersebut berlaku bukan waktu sekolah ada yang mengatakan bila diajar lebih mak bapak serang cikgu tetapi bila jadi kes seperti ini cikgu pula disusahkan

Artikel IniKalilah© Lainnya :

0 komen:

Catat Ulasan

Scroll to top